View Single Post
Staro 20.09.2024., 09:20   #4400
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Hehehe imao sam i ja te probleme. Iskreno, ne znam sto se promjenilo jer vec duuugo nisam imao to. Vjerujem da je neka postavka ili sl...

Inace, synology muku muci s titlovima u pgs ili mozda cak i sub formatu. Provjeri si to. Najlaksi mu je srt format. Za pgs radi transkodiranje i onda je dar mar, sve krepa.

Zanimljivo, jer moj DS220+ inace nema problema s normalnim transkodiranjem videa, to sljaka. Ali kad krenu ti tilovi onda je sve mrtvo.

Prvo sto napravi je na klijentu na tv-u forsiraj direct stream za sve sto mozes. Ima par postavki za lokalnu mrezu, ugl ne zelis nista transkodirati.

Plex server settings - plex web quality - iskljuci automatski odabir kvalitete na vrhu

Plex settings - transcoder - tu upali use hw accelerated... obje kvacice i rucno mu odaberi transcoding device. Trebalo bi biti sve ok ako nisi nista cackao, to je defaultno upaljeno.

Sto vise mislim, cini mi se da je mene hebao plex klijent na tvu i da sam promjenio jednu stvar. Daj mi 5min pa editiram post samo da provjerim

EDIT:
Na plex klijentu settings - video quality - adjust automatically off, home streaming max
Video - burn subtitles auto
Advanced - tu se mozes poigrati s h.264 max level, mislim da sam negdje procitao nesto i tome. Meni stoji na default, ali sam mislio da sam to mijenjao.

Thanks, isprobam još ove opcije na klijentu na TVu.

Na serveru je isključen automatski odabir kvalitete, uključeno je hardversko ubrzanje transkodiranja, jedino ne mogu odabrati device, tu mi piše automatski i nemam ništa drugo.

Što se titlova tiče, pgs ili srt, nije bilo razlike, štekalo s oba formata.

I sad, nije da ne radi uopće, da ne pokreće video, nego povremeno se smrzne usred gledanja.

Evo gledao Slow Horses jučer, 4-5x po epizodi mi zašteka, onda palim gasim plex i tv dok ne proradi i dok opet ne zašteka

Edit: na klijentu na tvu sad pogledao:

Sve je kak si napisao, osim što nemam pod video quality set automstically, nego je namješteno na orginal kvalitetu i nemam home streaming opcije.

Sad sam još probao uključiti force direct play, pa bumo vidli.

Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 20.09.2024. u 09:34.
Roberto je offline   Reply With Quote