View Single Post
Staro 19.09.2024., 17:06   #338
Feyd
hungry, for a little more

Feyd's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor simpleplan Pregled postova
Kad izgubis amortizaciju najbolje je prodat auto (mozes ga prodat i ispod realne cijene fizickoj osobi, tipa ako je auto 15 + PDV ekipa masovno prodaje za 10+ PDV, pa preproda za tu razliku di se uspara jos) i uzet novi.
Nastojim skužiti kako to funkcionira kako bi mi excel rekao što je bolje, da ne moram igrati po osjećaju, kod mene je situacija drugačija, kupujem polovni automobil, sad samo gledam hoću li ga kupiti kešom kao fizička osoba ili kešom firme pa unijeti u dugotrajnu imovinu.

Citiraj:
Autor simpleplan Pregled postova
Priznaje se 100 posto troskova, ali odbija se 50 posto PDV-a.
Meni je računovođa rekao da samo osiguranje ide 100%, svi ostali troškovi 50% i 50% PDV-a natrag.

Doduše, rekao mi je i da ne moram isplaćivati plaću u naravi, oko čega sam debelo skeptičan. Ali, đav'o je u detaljima, kad si isplaćuješ plaću u naravi ne možeš koristiti osobni odbitak.

Znači, ljudi na direktorskom minimalcu koji imaju nekoliko komada nejake djece ili nejake starčadi na poreznoj kartici koju uzdržavaju svejedno moraju platiti porez + prirez na plaću u naravi.

Stekao sam novo poštovanje za računovođe i istovremeno ih dodatno zamrzio.

Svaka čast što možeš raditi takav posao... ali, kakav si ti čovjek da radiš takav posao...

Zezam se, da parafraziram Georgea Costanzu, moj tata je računovođa.
Feyd je offline   Reply With Quote