View Single Post
Staro 18.09.2024., 17:10   #565
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
stvar sa openwrt-om je da gubiš neku fleksibilnost i gubiš superchannel.
za kućni ap nije toliko bitno. i da - jedno 2 godine sam na ac lite-ovima imao openwrt i wifi je radio potpuno normalno. u to vrijeme sam imao note 8 kojemu je trebalo par minuta da skuži 5ghz wifi kad bi došao doma s njim, kasnije ga je normalno držao.

obzirom da mi se čini da se taj ac2 problem javlja samo na jednom mobu, i to mojem,a ja ne boravim kod staraca baš toliko - onda ajde. dok sam bio više kod njih, onda sam imao uboden neki tplink u AP modu i to je jednostavno radilo.

PS - tih problema koje ima ac2 na ac lite-u nije bilo. bilo je drugih, ali ovo nikad.

rekao bi da je neispravan - ali šta kad na tom 4. ssid-u radi normalno. nevjerojatno.

sa ax-om su se ubili. nitko normalan više neće kupovati mikrotik wifi routere. šta se mene tiče mogu ih prestat proizvodit. načelno i jesu - ni l009 ni 5009 nema upotrebljivi wifi (na modelima koji ga uopće imaju - stavili su samo 2.4ghz).

imaju onaj hap ax lite koji isto ima samo 2.4ghz radio.

ax2 i ax3 imaju nikakav domet. mantbox ax su ubili sa power regulativom jer ima hardkodirano 15dBi slabiju snagu, a onda kad ga staviš na USA koji ima 17dbi eirp max - dobiješ uređaj koji baca van samo 2dBm umjesto 22. outdoor uređaj ima domet od 3 metra nakon toga.

isto nonsense - ako na ax-u stavim 80mhz kanal, onda mi je output power limitiran na 17dBm, ako stavim na 160mhz kanal onda je na 22. nema veze ni s čim.

tplink majka.

jp_rv je offline   Reply With Quote