mene više to sranje od wifija iritira.
samo na jednom, glavnom, mobitelu.
ac2 - imam 4 interfejsa (2 fizička pa po 1 virtualni na svakom fizičkom).
mobitel ne uspijeva dobiti IP, a ako stavim fiksnu ip na mobu, javi connected with no internet. istovremeno, ne mogu pristupiti niti jednom uređaju u mreži preko wifija niti glavnom routeru, ali preko winbox app-a mogu viditi sve mikrotike u mreži i pristupiti im.
i to se dešava sporadično.
imam blizu routera smart sockete koji isto tako počnu blicat kad ostanu bez neta - i u to isto vrijeme blicaju.
kompovi spojeni na taj ac2 kabelom se ponašaju normalno. mob, kojeg kad prebacim na 4. ssid (jedan od virtualnih) uredno radi dok na preostala 3 ne radi u tom periodu (na tom 4. ssid-u je podešen random mac na mobu). uredno dobije ip i sve radi.
nitko doma nema tih problema, i niti jedan laptop nema tih problema. samo moj mob i smart socketi. spojim se laptopom na taj ac2 i GLEDAM kako se mob spoji i odspoji, i ne prolazi komunikacija.
pa ti reci da je to normalno. mikrotik.
uzeo sam i ax za test, užas, 5ghz stavlja skroz random frekvencije na šta nemaš nikakvog utjecaja, kao ni na output power, moraš se igrat s državama da ti dozvoli neki određeni frekv opseg sa određenom snagom.
ja mu hoću dat 5600, on me stavi na 5660. zadam mu opseg 5560-5700, onda mi on stavi na 5560 eeec (dakle od 5500 na dalje) + 5775 koji je van tog opsega. tako da em ga ne kužim šta radi, em mu ne možeš zadati fiksno koji kanal hoćeš i kamo da stavi sve one silne eeee kanale, kao niti kamo da stavi secondary channel jer nezna ni on.
sve u svemu, mikrotik laku noć.