Tema: Iskon
View Single Post
Staro 18.09.2024., 00:35   #6680
Ico_Zg
Premium
Moj komp

Ico_Zg's Avatar

Datum registracije: Oct 2008
Citiraj:
Autor Alfredo nr.3 Pregled postova
Bok, zanimaju me iskustva s Iskonom? Naime, ova nova ponuda mi je zanimljiva, optika od 100 + telefon neograničeni razgovori za 15,90€ ako se potpiše na 24mj.
Kakva su iskustva s majstorima? Pošto je optika, moraju bušiti.

Ja imam užasno loše iskustvo sa njihovim tehničarom i instalacijom optike koja nam niti nakon mjesec dana nije završena.

Sredinom kolovoza zatražio sam prelazak sa Iskon ADSL-a na optiku, nakon samo 3 dana zove me njihov tehničar da bi došao na instalaciju i tu nastaju svi problemi.

Prilikom dolaska u stan odmah mu napominjem kako imamo 20g staru instalaciju od BNET-a, gdje su njihovi tehničari probušili zid te provukli koaksijalni kabel koji nam više ne treba i da je najbolja solucija ukloniti ga i kroz tu postojeću rupu provući optički kabel. Slaže se sa mnom, uzima kliješta te pokušava izvući stari koaksijalni kabel međutim isti mu puca i ostaje u zidu.

Obzirom da uklanjanje kabela nije bilo uspješno iduća opcija je bušenje zida i tu dolazimo do prvog problema. Lik je na instalaciju došao sa dvije potpuno prazne baterije jer ih zaboravio staviti na punjenje, to su njegove riječi. Ništa, krene drljanje sa bušenjem zida, jedna baterija se puni par minuta dok se sa drugom praznom pokušava bušiti, traje to nekih 10 min, kako to nije bilo uspješno velim mu da ostavi puniti baterije duže i da napravi ostale predradnje na što se slaže..

Spaja nam router, povlači podatke i zove centralu da nas prebace i aktiviraju uslugu na optici, to traje nekih 20-ak minuta i internet nam proradi. Nakon toga ponovno nastavlja sa bušenjem zida međutim to se opet nije pokazalo uspješnim, nikako ne uspjeva probiti zid debljine 18cm jer je naletio na armaturu i ne može probušiti zadnja 2cm! Ukupno je izbušio 5-6 rupa pod stropom ispod kanalica što smo tek kasnije uočili penjanjem na ljestve..

Obzirom da sa ovime što ima ne može završiti posao kaže da će kontaktirati šefa i naručiti borer za metal i da će se nam javiti sutra ujutro. Ostavlja nam zaprljane i oštećene zidove, raskopane kanalice te optički kabel koji prolazi kroz vrata od stana da bi mogli koristiti internet i telefon.

To je bio ponedjeljak, prolazi par dana i tehničar se ne javlja, dolazi petak i ujutro primjetimo da nam internet i telefon ne rade! Kontaktiram Iskon i dobijem informaciju da je tehničar u nalogu stavio kako je odbijena instalacija optike radi bušenja u prostoru i da je on odbio realizaciju te su nam sve pogasili!

Mrak mi je pao na oči, ukratko, zbog debila smo ostali tjedan dana bez interneta i telefona u stanu, na kraju su nas ponovno ukopčali na ADSL liniju i aktivirali uslugu dok ne riješimo ovo! Evo prošlo je skoro mjesec dana i optika nam i dalje nije instalirana niti su zidovi pokrpani, ispričavaju se i obećavaju da će se sve rješiti. Zbog poteškoća i sranja koje su nam napravili rekli su da račun za kolovoz ne moramo platiti i da ćemo dobiti 50% popusta na račun za rujan.. Naravno da su nam prije 2 dana naplatili račun za kolovoz, isti ide preko trajnog naloga, tako da tu moram tražiti povrat..

Užas, teški amaterizam od Iskona!
Ico_Zg je offline   Reply With Quote