View Single Post
Staro 17.09.2024., 08:20   #981
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Thermaltake Pregled postova
Tnx na info.

I još me zanima jer sam davno to radio, koja je procedura prelaska sad sam na a1 bez ugovora, ali priključak doma glasi na jednog od ukućana pa me zanima sad bi recimo da telemach glasi na mene, da li samo onda dođem u telemach prijavim novi priključak i oni to automatski odjave ili koja je procedura ? I da li moram telefonsku liniju prebacivat tj. poslat zahtjev da mi ostave isti broj ili i to ide nekim automatizmom. Znam da su mi nazad u dane kada sam prelazio sa amisa na a1 uzeli broj i nisu htjeli dat nazad dok nisam dva puta poslao mail da ću ih tužit pa su mi ga pustili ipak i dobio sam nazad stari broj.
nazovi ovaj broj od ženske poslje dogovora ti stiže ugovor i punomoć za prenos broja (makar nemao telefon,linije su vezane na broj tel.) da to oni odrade umjesto tebe(bez toga bi morao sam to odraditi,
što bi bila velika nepotrebna gnjavaža),i otprilike za 7-10 dana ,sljedi uključenje,ako postoji optička nit u stanu koriste nju,samo je na hodniku prespajaju iz kutije u kutiju,u stanu su nekih 5 minuta,
vanjsko spajanje kutije sa ormaričom ti traje oko 30 minuta ako nisu provedeni kablovi od ormarića do kutije,ako jesu niti 10 minuta cjeli postupak,nered ne rade odnosno sve uredno počiste iza sebe,
jedino što trebaš paziti nakon uključenja da i najsitniju nepravilnost kašnjenje, pucanje veza,gušenje odmah prijaviš ,gušenje vidiš u routeru,a vide i oni na centrali.i to jako brzo rješavaju

gušenje vidiš u routeru pod Optics Module Status---Rx Optics Signal Level at 1490 nm (ONT ANI-ONT-Side Optical Measurements):-22.84 dBm

,ta brojka nesmije biti iznad 26 dBm jer varira do 4 dBm u korištenju ,a iznad 30 dBm dolazi do pucanja veze,početna podešavanja sam imao na sva tri operatera,
tako da je to izgleda normalno na optici,najbrže je bilo riješeno na telemachu isti dan po prijavi(uzrok loše izvedeno vanjsko spajanje od ormarića do kutija na katu)
,t-comu je trajalo 5 dana(pušten preslab signal),na a1 preko ht infre. (pušten preslab signal)10 dana najviše zbog slabe komunikacije među operaterima
,kod sva tri operatera ti mora izići baš njihov tehničar i izvršiti mjerenje,ali kad se jednom podesilo tehničkih problema nije bilo ni na jednom operateru cjelo trajanje ugovora

-

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 17.09.2024. u 09:03.
skalar je offline   Reply With Quote