Citiraj:
Autor franzD
Kod mene je Telemach to počeo krajem prošle godine. Prvih par noći je bilo veselo, u ponoć bi mi ga poslali na B3, skripta bi ga za par minuta vratila i odgodila gašenje i tako su se šamarali do tipa 4h ujutro kada bi je konačno ugasili frekvenciju, a moj ruter bi ostao i dalje pokušavao.
Otkako taj dio skripte miruje između 00:00 i 6:00 nismo u svađi. Kako ga vratim u 6h na B1, tamo ostane, a taj band je najrastrećeniji.
|
Evo da se zna ako je nekome važno, Teltonika RUTX50 ima AT komandu za multicell lock, u smislu nekakvog popisa, settiraš npr. tri locka redom, B1, B3, B3 na drugom tornju, B20 ćeliju.
I onda se modem drži redoslijeda, prvo je lockan na B1, ako po noći ugase B1, modem se automatski locka na zadanu B3 ćeliju, ako bi kojim slučajem ugasili i B3, prebacit će se na B3 na drugom tornju, a ako ni tamo ne radi B3, lockat će se na B20. I onda se sam vraća na vrh popisa čim detektira ponovno upaljen B3 ili B1.
Testirano u mene koji koristim taj router godinu i pol dana, ne trebaju nikakve skripte osim ponavljati AT komandu nakon reboota routera jer se zaboravi

I to je baš dobro, mada sam ja 99,9% vremena lockan na B3 zbog uploada a njega za sada nitko ne gasi.
Nekima ovo može biti važno, pogotovo ako puštaju stalnu datu na internet i sl. a nemaju optiku/bakar i ovise isključivo o mobilnom netu.
Citiraj:
Autor horihoro
Kod nas samo A1 gasi, Telemach za sad drzi i po noci b28 b3 b1 upaljen za Ht neznam
|
Kako di.
Gasi i HT, npr. kod mene koji sam na HT-u.
Evo jedna slika reporta o signalu iz moje baze, kako to izgleda po noći kada se ugasi B1 a na B3 ugase MIMO te spuste modulaciju sa 265QAM na 64QAM:
A evo kako gašenje bandova, MIMO-a i spuštanje modulacije direktno utječe na pad brzina po noći: