Citiraj:
Autor kenti
Gdje si ti vidio da je to navedeno kao znanstveno istraženo i dokazano? Sigurno nisam iznosio tvoja mišljenja. Jednostavno se radi o logici i osnovama ekonomije ako nešto ružno prodaš za 2% više da bi mogao još više prodati (primjeri 5% i 10%) da je lijepog dizajna.
Baš zato što rade na projekciji prodaje i analizi su zaključili da su mogli prodati više da nisu modeli bili gadni kao noć, i premjestili ovoga da ne radi još više štete.
A tek ti? KIA je primjer, za one koji slabije kontaju, tu je moglo stajati X primjera kompanija.
No offense premala je auto industrija za mene, puno veće ribe me plaćaju. Ovo je više hobi 5-10min dnevno.
Bio je jedan market research gdje su u BMW rekli da 25% ljudi misli da grilovi nisu ružni. Meni ni ne smetaju toliko, ali mnogi novi modeli su im generalno ružniji od konkurencije.
Tržište i uprava je reklo jedno, a vi pilajte drugo.
|
Na ovo se mogu samo slatko nasmijati

Cinjenice su:
1. Ljepota je subjektivna. To sto ja smatram da je E39 5 serija vrhunac dizajna ove u BMW-u boli kiki posto ja ionak nemam love za novi. Oni koji imaju - kupuju zbog prestiza, sindroma velikog P**** ili mozda samo zele sportsku limuzinu
2. BMW-u prodaja zbog izgleda
ne pada. Pada globalna prodaja svim brandovima zbog trenutne globalne situacije (ako usporedujemo prodaju prije svog ovog sranja i kad su auti jos "normalno kostali")
3. Svaki Turcin/Arap/vecina balkanaca u DE ce ti na pitanje sto bi zelio posjedovat reci "BMW" eventualno "Mercedes AMG" a vecina njih zavrse na BMW-u.
Da ne duljimo - svi ti luksuzni brandovi danasnjice ne rade aute za entuzijaste vec za one koji si iste mogu priustuti. Njihov izgled je samo odraz onog sto se gura na politickoj razini i koja sorta ljudi trenutacno uziva u financijskom luksuzu.