Tema: Automobili
View Single Post
Staro 15.09.2024., 11:50   #75563
kenti
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor Tulio Pregled postova
Sorry, ali kojom znanstvenom metodom si ti zakljucio da bi se umjesto 2,3%, BMW prodao 5% ili 10% vise, samo na osnovu toga da ima drugaciji dizajn?

To su samo tvoja osobna misljenja i naklapanja.

BMW kao globalna korporacija zasigurno radi na projekciji prodaje, analizi, istrazivanju trzista Itd i ne prepustaju nista slucaju.
Gdje si ti vidio da je to navedeno kao znanstveno istraženo i dokazano? Sigurno nisam iznosio tvoja mišljenja. Jednostavno se radi o logici i osnovama ekonomije ako nešto ružno prodaš za 2% više da bi mogao još više prodati (primjeri 5% i 10%) da je lijepog dizajna.
Baš zato što rade na projekciji prodaje i analizi su zaključili da su mogli prodati više da nisu modeli bili gadni kao noć, i premjestili ovoga da ne radi još više štete.

Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
Ma vidis da gluposti pise, njemu se ne svidja dizajn nego sad zeli Kiu, i onda zakljucuje da je to vecinsko razmisljanje po uzorku n=1 (ja).
Kenti no offense ali mislim da te nece nijedan data science tim u auto industriji tako skoro zaposliti

I kak je Lewis rekao, svi konkurentski auti danas imaju ogromne grilove. Siguran sam da su ovi BMW bubrezi pobijedili u market researchu sve ostale varijante, bilo jos vece ili manje.
A tek ti? KIA je primjer, za one koji slabije kontaju, tu je moglo stajati X primjera kompanija.
No offense premala je auto industrija za mene, puno veće ribe me plaćaju. Ovo je više hobi 5-10min dnevno.
Bio je jedan market research gdje su u BMW rekli da 25% ljudi misli da grilovi nisu ružni. Meni ni ne smetaju toliko, ali mnogi novi modeli su im generalno ružniji od konkurencije.
Tržište i uprava je reklo jedno, a vi pilajte drugo.
kenti je offline   Reply With Quote