Tema: Automobili
View Single Post
Staro 15.09.2024., 10:34   #75560
Tulio
Registered User

Datum registracije: Dec 2012
Citiraj:
Autor kenti Pregled postova
Vrlo je jednostavno, zamisli da imaš 100K kupaca koji bi htjeli BMW, ali vide ružan auto i kupe KIA EV6, ili nešto drugo. Da je bio lijep dizajn uzeli bi BMW. Jasnije? BMW izgubio potencijalne kupce, drugi ih dobili. Ja sam prije htio BMW, sad me ne zanimaju, radije bi uzeo neku KIA.

Ne mora biti da bi se prodalo 10%, možda 5% umjesto 2.3%, ali sigurno bi bolji dizajn privukao više nego gadan. Ima i drugih faktora, cijena, gospodarstvo itd.

Uprava nije bila zadovoljna rezultatima i prodajom novog dizajna nasuprot onih modela s ok dizajnom. Inače ga ne bi premjestila. A sumnjam i da su zadovoljni s rastom od 2.3% jednog od najbrendova u auto industriji.

Novi Mercedesi su jako gadni za vidjeti, izgleda da su se u BMW i MB okrenuli kineskom tržištu, a tamo dominiraju kineski kao BYD, koji im otimaju dio kolača iz više razloga.

BYD ukupno raste nenormalno, ne samo u Europi. U Europi bi sve pomeo da prodaje aute za 25K eura kao u Kini.
Sorry, ali kojom znanstvenom metodom si ti zakljucio da bi se umjesto 2,3%, BMW prodao 5% ili 10% vise, samo na osnovu toga da ima drugaciji dizajn?

To su samo tvoja osobna misljenja i naklapanja.

BMW kao globalna korporacija zasigurno radi na projekciji prodaje, analizi, istrazivanju trzista Itd i ne prepustaju nista slucaju.
Tulio je offline   Reply With Quote