View Single Post
Staro 14.09.2024., 23:11   #3207
franzD
Premium

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor kasko Pregled postova
Također će mi trebati ista stvar, upravo sam naručio xiaomi cpe a koristim Telemach karticu...

Javi ako nades kakvo fino rjesenje za automatskim slanjem sms-a.
Složio sam Python skriptu za to (čita SMS-ove, prosljeđuje ih Telegram botu, odgovara s Nastavi ako stigne poruka da treba, čita promet s rutera i za svaki slučaj šalje Nastavi na potrošenih 59.5 gigabajta), ali nisam našao kako birati bandove, a bez toga mi je taj ruter potpuno neupotrebljiv.

HT turistički SIM na 5G ili na 4G, Xiaomi spojen na 4-5 CA bandova, na mojoj lokaciji u Valpovu daje upload 5-20 mbita, a download ovisno o raspoloženju od 2 do 50 megabita, ali najčešće oko 10.

Telemach sim u Xiaomiju u idealnoj situaciji na 5G daje ili 50 megabita ako se spoji na B3 kao osnovnu frekvenciju ili oko 100 mbita ako se odluči priključiti na B1.

Istovremeno isti SIM na istoj lokaciji u B818 s Iskra antenama na 4G mi daje DL 150 do 200, UL minimalno 100 mbita u bilo koje doba dana, samo ga ujutro iza 6h skripta pogurne na B1 ili B7 kad uključe te frekvencije. Ostaje na njima cijeli dan dok ih ne isključe i onda prenoći na B3.

Uglavnom, imam tako blesavo specifičnu situaciju i lokaciju da ću po svoj prilici Xiaomija vratiti.
franzD je offline   Reply With Quote