Nakon kojekakvih instalacija i proba ništa nije uspjelo osim što mi je Event viewer pokazao da mi problem pravi Kernel-PnP ali nisam našao objašnjenje koje bi riješilo taj problem.
Da sam na pravome putu koji je malo dugačak i da je krivac smrdež govori i to da sam taj To Exter nal USB u Device manageru isključio i da sam, nakon što sam u taskbaru kliknuo na ikonu USB pojavilo "Safe to remove device".
Naravno da to nije rješenje problema jer ga na početku AV program ne vidi i da bih mogao to napraviti moram resetirati računalo da bi se obavile hardverske promjene što je ipak bolje od čekanja Godota dok se restarta i da poslije toga u Device manager moram Enable istog inače ga OS ne vidi.
Edit: Nakon noći i dijela jutra za računalom saznao sam da mi problem pravi "
The application \Device\HarddiskVolume4\Program Files (x86)\Samsung\Samsung Magician\SamsungMagicianSVC.exe with process id 4112 stopped the removal or ejection for the device USB\VID_0080&PID_A001\MSFT302015033100081" od Samsung boot diska što sam ubio u services, a kod reseta se pojavilo da je ostao Taska host window pa sam ga nasilno resetirao s Power tipkom, slijedeći put se pojavilo da da je ostao Program manager koji se sam ugasio ali je ostao "beskonačni" reset kojeg sam isto nasilno prekinuo dok je treći put sve bilo u redu. Da su najgore laži poluistine i najgori kvarovi koji nemaju kontinuite govori i ovaj slučaj jer se ono Safe to remove device ponekad pojavi, a ponekad ne.
Čak sam resetirao Bios jer mi je nešto usporio iako to napravim jednom godišnje tako da izvadim bateriju i ostavim 10 min bez napajanja s tim da sam ovaj put bateriju promijenio pošto mi aparat za mjerenje šećera koristi CR 2032 pa ih imam cijeli lot kvalitetnih s tim što je i tu štucalo pošto je kod pokretanja prijavio da količina memorije nije ista kao u prethodnoj konfiguraciji, poslije tipke Power opet je pokazao da nešto nije u redu dok se poslije treći put Power usaglasio sam sa sobom i nije bilo problema i da mi se Bios sada diže duplo brže nego prije.
Pošto sam u godinama kada prosječni ljudi već čuvaju praunuke sve ovo mi je malo overkill pa ću napraviti pauzu