Citiraj:
Autor Juice
A koliko je novi s istom opremom kao rabljeni? Zar misliš da njima nije pala vrijednost 3-6k eura u tih godinu, godinu i pol?
Frend je riješ nedavno Seat Atecu, godinu dana stara, 4k km, nova je bila 28k, on ju riješio za 24k (još dodatni set guma dao uz nju). To je -4k eura.
Ne znam kakav pad vrijednosti ti očekuješ na "nekineskim" autima, da je 0 pad vrijednosti?
|
Novi Tucson ti je 28-29k ovisno o boji, i ima bolju baznu opremu jer su digli startnu cijenu za skoro 2k u redizajnu.
Ja očekujem pad cijene, ali pogledaj cijene zadnjih par godina i vidjet ćeš da je pad cijene nakon godinu-dvije skoro pa ništa.
Citiraj:
Autor lowrider
Tucson godinu dana star 26k, novi 28k?
|
Da, I to je najeftiniji 2023. godište na Njuškalu.
Citiraj:
Autor xlr
Gledao sam na ljeto rabljene Kie Ceed/Xceed u salonu, 1 do max. 2 godine stare. Znaci razlike u cijeni naspram novog je bilo red velicine 5-8%. Skuzio sam da se godisnjake ne isplati gledati, osim ako je u pitanu model koji se recimo prestao proizvoditi (1.5 motor sa 160ks). Ali moras ga onda bas jako htjeti da bi si opravdao to sto nisi prvi koji je prdnuo u sjedalo - za maltene istu lovu koju si iskesirao.
Gdje je onaj famozni pad vrijednosti vozila jednom kada izadje iz salona 
|
Skoro ga i nema, to je moja poanta.
Još od COVID-a cijene rabljenih su totalno lude, 1-2 godine skoro da i nema pada cijene i to je totalna ludost.
Pratim radi sebe jer mislim slijedeće godine uzeti nešto novije ali sve više izgleda da će biti novo jer je premala razlika u cijeni.