zadnjih nekoliko dana do prije ove kiše i naoblake je bilo baš jako lijepo nebo, nakon šta su noći počele biti malo hladnije i došla mi je tako velika želja za promatranjem neba, zvijezda, mjeseca
raspitavajući se i na nekim drugim renominarim forumima

a i gledanjem par youtube videa, npr. ovog:
https://www.youtube.com/watch?v=y2X7V0LhSP8&t=168s
za cijenu od 100-150 € - nemoj ništa čak ni polovno kupovati, sve je to manje više - smeće, uštedi nešto više love, kupi polovno za nešto barem minimalno 300-tinjak €
a ovaj lik gore na videu kaže, za te pare radije uzmite nekakav dobar dalekozor, imam taj 10x50 ili koje već oznake pišu na tom iz kauflanda i xiaomi 12 pro, a nikakav stalak/tripod
dali postoji na aliji kakav stalak za binose, tripod + nekakav mount za mobitel pa da spojim mob i ove binose? i šta mislite na tu ideju, bolje uzeti nekakav polovni dvogled za te pare, nego kupovati teleskop?
dali ima nekog ovdje ko se kuži u teleskope? kada bi kupio neki polovan za 200-300 €, dali bi, kada bi spojio mob na njega, dobio nekakve fora fotke zvijezdi ili bi to bile samo obične točkice na nebu? mjesec bi vjerovatno bio fora, ali on je ionako fora sa fake AI-em koji današnji mobiteli na zoomu naprave
zanima me to malo kao potencijalan hobi, a opet ne bi volio uložiti pare, vrijeme, istraživati i onda dobivati nekakve bezveze fotke, tipa kao da sam ih okinuo sa mobom, samo ponešto zoomirano
fora je p1000, ali dati 1000€ za bilo kakav fotoaparat, mi je ipak malo too much