Citiraj:
Autor telefunken
Ja recimo nemam bojler već sam na toplani i moj jedini konstantni potrošač je frižider i elektronika (ruter, nas), sve ostalo se pali po potrebi s time da kuham na struju i to uvijek po danu. Jedino veš mašina koju palim po noći ali bi radije da ju mogu palit kada god želim. Moja potrošnja nema šanse da je 23% po jeftinijoj tarifi pogotovo jer idem spavat do 22h.
|
Eh da, kod tebe je već upitno ako si na toplani i nemaš neke veće potrošaće... Što ti kaže na hepovoj stranici, koliki ti je omjer skupa/jeftina?
Citiraj:
Autor c-shadow
Nemam pojma koliki je neki prosjek da ljudi obično imaju omjer po tarifama, ali svatko ima drugačije uređaje i navike. Mi dosta pazimo kad se programiraju perilice i ostalo. Imam i sreću da je gospođa noćna ptica pa pegla navečer 
Imao sam u planu napraviti testiranje jedno mjesec dana takvog režima rada bojlera, samo je stao projekt radi drugih prioriteta, trebao je biti ugrađen smart prekidač koji pali/gasi bojler. Bojler je vulgaris Gorenje, star je 15g, svakih 2g izvadim kantu kamenca iz njega i tek je prošle godine krepao originalni grijač. Stalno ga držimo na nekoj eco postavci koja je cca 50+ °C, a lako se to pojača. Nisam testirao koliko drži temperaturu, tj. koliko je dobra izolacija.
|
Tako sam i ja napravio, smart prekidač spojen na tuya i paljenje rano ujutro po jeftinijoj struji. Rezultat za prošli mjesec je 13kwh, a za ovaj zasad 5.59. S time da sam ja jedan i bojler je od 50L...