Citiraj:
Autor mkey
Danas je moja mater dobila preporučeno tužbu od odvjetničkog društva (Ispičuture i Bitange, bez zajebancije, društvo se tako zove) na temelju spisa koji je u katastrofalnom stanju. Pulski sudac u opisu navodi tužbu iz 2022ge godine, međutim te tužbe u spisu nema nigdje. Poziv na odgovor na tužbu (kojega oni očito ne očekuju a dobit će ga) je datiran na prije 6 mjeseci! Kako je to putovalo 6 mjeseci 10KM od suda do ovamo neću vjerojatno nikada znati.
|
Kako je nema? Nije poslana uz poziv za davanje odgovora na tužbu ili fizički ne postoji u spisu? Od Covida sve se šalje digitalno putem e - komunikacije, tako ako mama ima noviju osobnu udes kroz e-predmet, i vidiš što je u spisu.
Nije putovalo 6 mjeseci 10 km, nego je sudac vjerojatno napisao Rješenje prije 6 mjeseci, a tek sada je otpremljeno.
Citiraj:
Autor mkey
U spisu se nalaze dva računa (na neke čudne iznose od 317 i 500+ KN iz 2022ge godine) te izvadak iz evidencije datiran na početak ove godine prema kojem nije plaćeno cca 26€, od čega sve na ime paušala, jesen 2022ge i još par mjeseci 2023ća godina.
U tom masovnom džumbusu ispada da priloženi računi uopće nisu predmet tužbe (pitam se da li je moguće da su ti ljudi toliko nesposobni da pošalju takvo što na sud) već samo izvadak na 26+ €.
|
Moguće, kvaliteta radne snage je jako loša u zadnje vrijeme u svakoj branši,a nove generacije koje će raditi ovršne predmete imaju attention span zlatne ribice.
Citiraj:
Autor mkey
Kao nadogradnja na tih 26+ €, ide "nagrada" "odvjetniku" do 100€ + PDV te razne niže stavke s kojim se "odvjetniku" nadoknađuju razne pristojbe, što je sve skupa još nekih cca 26€.
Zanimljivo je to da je ovo prije i ovo poslije uredno plaćeno. Pretpostavljam da je HEP taj dug po izvadku prodao Ispičuturama i Bitangama. Možda su im prodali još neke račune, a ja iskreno pojma nemam između svoje lude matere i njezine pokojne matere što je kada, kako i kome plaćeno. Matera je dobila zadatak da sutra izvadi sve što ima.
|
Ako piše da je orvhoovoditelj/ tužitelj HEP, nisu prodali.
Citiraj:
Autor mkey
S obzirom da računi koji se dostavljaju mjesečno zastarijevaju nakon 12 mjeseci te s obzirom na datum izvatka kao i na datume dospijeća stavaka s predmetnog izvatka, sve stavke osim dvije su u zastari. Dakle, tih 26+ € se svodi na 5,7€ duga koji nije u zastari.
|
Onda u odgovoru na tužbu napišeš da ističeš prigovor zastare potraživanje,jer sut ne pazi po službenj dužnosti na zastaru.
Citiraj:
Autor mkey
Pitanja:
1) Zašto ZG HEP nije napravio ovrhu za ovo?
2) Kako se prikladno postaviti protiv te "nagrade" od 100€ + PDV?
|
1. Pravo HEP-a je da bira hoće li sami pisati ovrhu ili dati nekomu drugome da im vodi ovršne predmete.
2.Ako će druga strana potencijalno uspjeti u parnici samo 5 €, to je nekih par posto od ukupno utuženog iznosa, sud će odrediti da svaka stranka snosi svoje troškove.
Citiraj:
Autor mkey
EDIT: Provjerio sam, u dokaznom materijalu predočenom u spisu naveden je OIB od moje matere tako da pojma nemam zašto sudac zahtijeva da se isti dostavi. Bit će da čovjek broji dane do penzije. Ali to je i tako nebitna stavka, nego mi je upalo u oko.
|
Ne piše da ga dostavi, nego piše da svaki podnesak upućen sudu mora sadržavati OIB.
Ljudi često pošalju podnesak na krivi poslovni broj predmeta, ili čak krivi sud ili slično, i onda na sudu traže po stranakama/OIB-u ispravni broj spisa.