Citiraj:
Autor Nikky
Ako nisi mislio, bojler prazan kad ti treba, onda je kasno 
|
Bojler nikad nije "prazan"

Osim kod redovnog održavanja kad se čisti kamenac

Samo da te bocnem malo
Citiraj:
Autor tiki66
60% u skupljoj tarifi je zapravo odlicno 
A sto se bojlera tice - ako je 80L i ako se ne perete po 15 minuta, vjerojatno bi se dalo iskombinirati da ga se pali ujutro oko 5 pa da se napuni do 7-8 kad pocinje skuplja tarifa, a da zadrzi dovoljno tople vode ga cijeli dan mozete cijediti. Mozda malo pojacati i temperaturu ako to nije moguce s trenutnom...
|
Nemam pojma koliki je neki prosjek da ljudi obično imaju omjer po tarifama, ali svatko ima drugačije uređaje i navike. Mi dosta pazimo kad se programiraju perilice i ostalo. Imam i sreću da je gospođa noćna ptica pa pegla navečer

Imao sam u planu napraviti testiranje jedno mjesec dana takvog režima rada bojlera, samo je stao projekt radi drugih prioriteta, trebao je biti ugrađen smart prekidač koji pali/gasi bojler. Bojler je vulgaris Gorenje, star je 15g, svakih 2g izvadim kantu kamenca iz njega i tek je prošle godine krepao originalni grijač. Stalno ga držimo na nekoj eco postavci koja je cca 50+ °C, a lako se to pojača. Nisam testirao koliko drži temperaturu, tj. koliko je dobra izolacija.