View Single Post
Staro 12.09.2024., 08:07   #20
c-shadow
Premium
Moj komp

c-shadow's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Ako nisi mislio, bojler prazan kad ti treba, onda je kasno
Bojler nikad nije "prazan"
Osim kod redovnog održavanja kad se čisti kamenac
Samo da te bocnem malo

Citiraj:
Autor tiki66 Pregled postova
60% u skupljoj tarifi je zapravo odlicno
A sto se bojlera tice - ako je 80L i ako se ne perete po 15 minuta, vjerojatno bi se dalo iskombinirati da ga se pali ujutro oko 5 pa da se napuni do 7-8 kad pocinje skuplja tarifa, a da zadrzi dovoljno tople vode ga cijeli dan mozete cijediti. Mozda malo pojacati i temperaturu ako to nije moguce s trenutnom...
Nemam pojma koliki je neki prosjek da ljudi obično imaju omjer po tarifama, ali svatko ima drugačije uređaje i navike. Mi dosta pazimo kad se programiraju perilice i ostalo. Imam i sreću da je gospođa noćna ptica pa pegla navečer
Imao sam u planu napraviti testiranje jedno mjesec dana takvog režima rada bojlera, samo je stao projekt radi drugih prioriteta, trebao je biti ugrađen smart prekidač koji pali/gasi bojler. Bojler je vulgaris Gorenje, star je 15g, svakih 2g izvadim kantu kamenca iz njega i tek je prošle godine krepao originalni grijač. Stalno ga držimo na nekoj eco postavci koja je cca 50+ °C, a lako se to pojača. Nisam testirao koliko drži temperaturu, tj. koliko je dobra izolacija.

Zadnje izmijenjeno od: c-shadow. 12.09.2024. u 08:16.
c-shadow je offline   Reply With Quote