Citiraj:
Autor Nbdy32
Ajd ti kad upališ komp odma tapkaj po DEL tipki, moralo bi ti ući u BIOS ....
Možeš čak i prije power buttona počet tapkat :-)
Ili iz wimbloza reset i odma po DEL ....
|
To i najgluplji čovjek prvo proba, lupat delete nakon što reset stzisne haha
Nema to veze sa tim.
Mislim da sam saznao do čega je, bar sam na tragu.
Obrisao sam nvidia drivere, one game ready sam uvijek stavljao, sad sam stavio studio drivere, sa hdmi kabelom sad sve radi kak treba, pokazuje bios screen i ulazi na onaj prečac direkt u windowse.
Odspojio hdmi, spojio sa display port i neće, opet isto preskače bios i ide direkt u windowse. (da napomenem da su fast boot opcije pogašene i u biosu i u windowsima)
Ako se ograničim na hdmi onda sam na 144hz a monitor sa dp ide na 170, htio bi koristit dp.
Sjetio sam se od kad je ovako, nakon što sam nove windowse stavio, prilično sam siguran da je od tad. Sad je UEFI, a prije toga Legacy
Ili je to ili stara verzija nvdiia drivera nije radila taj problem (koja verzija je bila instalirana pojma nemam), a sad kad sam najzadnju verziju stavio nakon instalacije windowsa postoji taj problem.
nemam ideju što dalje napravit.
EDIT:
Uspio sam naći što je zezalo.
"CSM compatibility support module" u biosu u boot settingsima je bilo disable, nakon enable problem riješen.
Po defaultu je je to u biosu "disable", očito ako su windowsi "UEFI" boot onda problem postoji, a ako je "Legacy" problem ne postoji.
Sigurno 2-3 mjeseca mi ovo izvlači živce i nikako da skužim do čega je.
Malo je falilo da idem opet reinstall OS-a radit.