View Single Post
Staro 10.09.2024., 09:21   #2284
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Sa PRO ekskluzive neće biti najveći problem, najveći problem će biti što će napredne funkcije, tj precizinije, veću snagu, iskoristiti vj samo šačica igara.
Od te siće, još manji dio će to iskoristiti kako treba.
Najgore je kada naprave tako da devovi igara sami odlučuju i moraju patchirati igre da iskoriste sirovu snagu jačeg modela.
Tu M$ radi puno bolji posao jer se X ponaša poput PC-a, jednostavno igra radi brže na bržem HW-u bez da dev išta čačka.
Hajde mi sada nabrojite igre čija je PS4PRO verzija bila toliko bolja da ju je bilo obavezn odigrati na PROu? Evo mene osobno uopće ne zanima viša reza nego samo i jedino FPS, FPS vidim odmah, a brojanje pixela na telki mi ne ide...na monitoru vidim odmah kada nešto nije u nativnoj, ali na telki ne.

Isto primjer loše iskorištene jače konzole je NEW3DS. Ali, ogroman ALI, ipak su neke stvari enormno popravili sa HWom, ali za samo izvođenje igara i njihov izgled se skoro niš nije napravilo. Po sjećanju su samo portali Xenoblade Chronicles sa Wii-a i to je mislim bila jedina NEW ekskluziva, igra naprosto nije radila na običnom 3DSu.
A popravili su to da su dodali drugi analog tj nub (ona bradavica koju najćešće imaju IBM/Lenovo laptopi uz touchpad) i umjesto 2 jezgrenog CPU-a su stavili 4-jezgreni od čega je jedna jezgra bila zadužena isključivo za 3D stereoskopski dio i praćenje očiju, pa je u ovom dijelu konzola briljarala za razliku od obične gdje si mogao vidjet 3D samo pod pravim kutem i ''bez da dišeš'' jer se izgubi fokus.

Kasnije kada je izašao CFW za NEW3DS, unutra je bila opcija forsiranja brzine novog CPU-a i većeg cachea ala Xbox pa su neke igre radile osjetno brže, a neke su radile probleme. Ali N nikada nije uveo ovo kao opciju, samo moderi.

I vidim po leakovima na netu da sam def fulao cijenu, dakle 600$ će biti digitalna verzija, 700$ disk. Inače sam mislio tko uopće kupuje taj digitalni...ali sam se iznenadio i znam puno više ljudi sa digitalnim nego sa disk verzijom. Meni je disk top, jer em mogu kupit polovnu igru koju kasnije mogu prodat dalje, em mogu posuđivati igre.