Evo moje iskustvo od jučer sa sredstvom za pranje prozora
eSun PETG+HS + bambu textured PEI = jako loša kombinacija

Taj filament se užasno lijepi za teksturiranu podlogu. Kod mene osjetno bolje nego Azure koji sam prije imao. Spustio bed temp. na 65 i hotend na 250 i nije pomoglo. Isprintao iz orce one pravokutnike za flow kalibraciju i ne idu više dolje

Podvukao sam plastični scraper do pola pravokutnika, druga polovica se drži... metoda grube sile ne pomaže - iščupa se prvi layer i ostane na bedu

Zamrzivač na pola sata pa ponovno lagano grijanje na 40 °C - nula bodova. Ne popušta. Filament je elastičan i baš ga ne diraju promjene temp

Na kraju našpricao obilno s IPA 99%, kad se to kapilarno zavuklo ispod onda je išlo dolje, ali polako i strpljivo.
Za iduće printeve sam našpricao obilno sredstvom za prozora i pustio da se osuši.
Nešto malo je bolje, ali ne puno. Pretpostavljam da bi trebalo naći neko sredstvo koje ostavlja više detergenta na podlogi.
Sad tražim druga rješenja, taj filament sam tek nabavio i nikako ga podesiti... stringa ko blesav i nakon 8h u sušaču, "rijedak" je i lijepi užasno. eSun ima profile za bambu printere, ali izgledaju koma u usporedbi s bambu generic petg i njihovim petg hf.
Iduće vikend probam ljepilo ili sprej za kosu...