View Single Post
Staro 07.09.2024., 21:07   #1614
m4dm4n
Does youer dewg byte?
Moj komp

m4dm4n's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Struja je rađena na novo pred neko vrijeme, nisam bome nigdje vidio 5-o žilni kabel, svugdje su 3-o žilni. Nemam apsolutno nikakvu potrebu za 3 faze. Razmišljam na način da ne znam kako je koja faza podijeljena i iskreno neda mi se razmišljat o tome kada ću što upalit da ne pređem tih cca 4,5kW po fazi. Prebacim se na monofaznu i palim sve što zakupljeni kW podnose bez razmišljanja na kojoj je fazi tj bez straha da će fidova (ili koja već) izbaciti.

Koristim neke normalne potrošače tipa pećnica, ploča za kuhanje (kad nestane plina u boci), klima, bojler od 80L i peć na pelete...ostalo je zanemarivo. Ne koristim ni skoro nikakve alate, tu i tamo bušilica ili brusilica koji su max 700w snage. Ali to u prosjeku manje od 1 godišnje.

Otvoren sam za prijedloge, objasnite mi zašto mi je bolje ostat na 3 faze uzevši u obzir moje potrebe?
Pogledaj u kutiju sa osiguračima, sabirnica ide uvijek 123-123 po fazama, lako rasporediš potrošače.

Sent from my SM-G991B using Tapatalk