View Single Post
Staro 06.09.2024., 20:14   #1611
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Ekipa,

Kuća na selu, selo ima stupnu trafostanicu i distribucija do kuća je nadzemna po betonskim stupovima.
Kuća ima dvorište ograđeno betonskom ogradom ali kpmo je unutar dvorišta na fasadi kuće. Trenutni priključak je jednofazni i zakupljeno je samo 4.6kW ( u kućnom ro imam 2u1 300mA fidovku i limitator podešeno na 20A i plombirano).

10m od ogradnog zida je HEP-ov stup preko kojeg ide glavna distribucija ali moja kuća je umjesto sa njega spojena zračnim kabelom preko starinskog metalnog stupa na fasadi kuće niže od moje. Tako im je valjda bilo najlakše u tom trenutku, samo proslijediti kabel od susjedovog spoja umjesto da se tapaju na ovaj "glavni vod".

Uskoro radim fasadu i želio bi maknuti zračni kabel. Koliki trošak mogu očekivati ako bi tražio prelazak na 3f priključak i da se kpmo premjesti u ogradni zid a od njega ukopa kabel do betonskog stupa, digne uz stup i gore spoji. Nije problem ni ako kpmo ostane na fasadi unutar dvorišta ali bi želio da kabel do njega bude ukopan. Zemljište od betonskog stupa do ogradnog zida je državno.

Radi 3f priključka svakako moraju mijenjati zračni kabel ukopan u žbuku fasade koji ide do trenutnog kpmo-a zato što su povučene samo dvije žice.
Pretpostavljam da osim doplate za razliku u priključnoj snazi moram platiti i za premještanje rute kabela ili je to nekim divnim čudom u istoj cijeni ?

Ovo pametno brojilo mi je interesantno zato što bi išao na osnovni 3f priključak, pa da se u manjoj mjeri brinem oko raspoređivanja trošila po fazama. Trenutno ej u kpmo-u mehaničko 1f brojilo.
Doom je offline   Reply With Quote