View Single Post
Staro 06.09.2024., 03:16   #11
skalar
Premium
Moj komp

skalar's Avatar

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor horihoro Pregled postova
Pozdrav ako ko zna Pro ping provlaci optiku kod nas i jos dva naselja koja su spojena.

Svaka ulica bi trebala imati ormaric na koji ce spajat korisnike.

U drugom naselju je u blizini pruga tu prolazi glavni opticki kabal.

Dal bi se tu spajli na glavni opticki kabal i dal od njega moraju vuc do svakog ormarica ili je dovoljno da bude spojen na jedno mjesto posto su sva naselja spojena?
glavno je da ti je glavno čvorište u naselju/kvartu i da ti je potvrđena dostupnost ,kod nas je u principu glavni ormarić(koji je za cijelu ulicu) pred zgradom i prvo je trebalo uvest u ulaze(od upita do realizacije je trajalo 30 dana) i u ulazu je ormarić(taj ormarić je vjerojatno ekvivalent ovim kutijama po stupovima u bjelovaru),iz toga ormarića ide u kutije(iz jedne kutije mogu se dva stana priključiti) na katovima iz kojih se opet djeli na stanove (od potpisivanja ugovora do uključenja prošlo je u mom slučaju 10 dana,par dana sam morao čekati odluku komisije u telemachu o povratku izlaznine iz ugovora sa a1),računaj na određene probleme,zagušenje,pucanje veze i sl. dok se sve neposloži,poslje toga faktički sa tehničke strane cijelo trajanje ugovora nemaš nikakve probleme tako je bilo kod mene i na t-comu,i na a1 ,a i sad na telemachu,čak me je telemach i iznenadio,prijavu gušenja sam prijavio u podne ,u 19h je bio telemachov tehničar kod mene , za oko sat vremena je izmjenio kablove od vanjskog ormarića do kutije na katu zamjenio router i sad mjesec dana sve ok nemam jednog razloga za pritužbu ,tehničku podršku bi ocijenio od sva tri operatera ,negdje tu negdje su svi ,trenutno bi rangirao telemach br.1,t-com br.2,a1 br3, telemach i a1 imaju poboljšanja brzina izlazaka i edukacija tehničara ,za razliku od t-coma koji je u tom segmentu u laganom padu,kod svih ti izlaze ,vanjske firme na uključenje i rešavanje sitnih problema i tu je vrlo šarolika educiranost tih tehničara,tek kod ozbiljnijih smetnji sva tri operatera šalju njihove tehničare(njih ima jako malo) koji u pravilu rešavaju probleme i tu ti je uglavnom razlika u brzini dolaska njih,nije isto kod njih svih u principu i na t-comu i na a1 i sad na telemachu morao sam pisati pritužbe ,telefonski se nigdje nije ništa riješilo, ima vjerojatno veze sa "pismenim tragovima" koje hacom traži u slučaju spora.

p.s. ako imaš izbor više operatera,nebi bilo na odmet da pročitaš "uvjete poslovanja" od svakog od njih prije potpisivanja ugovorne obaveze ,kod svakog operatera su drugačiji,to ti dođe kao ono "sitna slova u ugovorima" koja nitko ne čita ,a u slučaju spora jedino ona imaju važnost.

-

Zadnje izmijenjeno od: skalar. 06.09.2024. u 03:53.
skalar je offline   Reply With Quote