View Single Post
Staro 05.09.2024., 10:58   #2366
the chosen one
Premium
Moj komp

the chosen one's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor medo Pregled postova
Kako dokažu inspekciji da nije isti proizvod ako je product number (PN) identičan?

Kupca boli lijevo jaje odakle trgovac naručuje robu. Niti se želi u to miješati niti se treba u to miješati. To nije njegov problem i ne treba biti njegov problem.

I dalje stoji pitanje: da li trgovac smije odbiti kupcu popravak/zamjenu uređaja i pod kojim uvjetima?

Kupac je nešto kupio po nekoj cijeni. Pošten deal. Trgovina mu kaže da mu ne može zamijeniti defektni proizvod, a on vidi na webu da ga imaju. Kakvo “điberenje” se tu spominje?

Ono izgleda kao čisto izbjegavanje dodatnog troška reklamacije i to je valjda svima jasno.

Te fore “promijenili smo SKU pa je to sada drugi proizvod”… to je tako nisko i ljigavo da mi se gadi.
FYI - možeš imati isti proizvod sa dva različita PN-a. Radim u jednoj firmi koja je distributer za određene elektroničke proizvode te nam se zna dogoditi da na lageru imamo proizvod XY - PN abc i došao je po jednoj cijeni, i danas mi dođe isti taj proizvod XY - PN abd po drugoj npr. višoj cijeni. I kaj bi onda mi trebali prodavati ove nove po istoj cijeni kao stari ulaz jer eto zovu se isto? U "minus" se roba ne smije prodavati pa bi trgovina bila u prekršaju...

Krajnji trošak reklamacije trgovina nema (eventualno neki mali fee), već proizvođač - bilo da se servisira ili da se proizvod mijenja.

Popravak tj zamjena se itekako može odbiti ukoliko se reklamira i poziva na garanciju - npr. kod fizičkih oštećenja.
the chosen one je online   Reply With Quote