Citiraj:
Autor telefunken
Turbo turbina mi je počela zviždati na mom Opelu Astra H (2003). Majstor im se vraća tek za tjedan dana i kaže da prema zvuku i snimci mu se čini kako ili cijev do turbine vuče zrak ili je sama turbina na izdisaju.
E sad ako je turbina na izdisaju, negdje sam čuo da se može dati na popravak sama turbina, da se ne treba kupovati nova (majstor je rekao da će me koštati cca 800€ što je suludo mnogo za moju staru kramu)
Ako je uistinu turbina na izdisaju, zna li tko gdje se u Zg može popraviti sama turbina i koliko ta sreća košta?
|
Ja sam prije pun k godina platio 1800kn za Passata reparaciju. Mislim da bi danas za ovo tvoje bilo ~500€. Cijena naravno ovisi o modelu turbine i stanju. Iz iskustva najbolji i najjeftini je servis u Dardi kod Osijeka. Turbo servis Darda. Recimo prije koju godinu na drugom autu mi je turbina išla u safe mode, nazvao servis u Dardi objasnio što se događa, kažu u 95% slučajeva prljava zbog našeg sjajnog goriva, 200kn mi uzeli. Drugi servis u VK mi je isto rekao, ali su tražili 600kn. Možda ti se isplati poslati njima, ali raspitaj se za cijene okolo.