View Single Post
Staro 05.09.2024., 08:44   #1587
smuchac
AMD Hammer
Moj komp

smuchac's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor Disco Pregled postova
Mene zanima obrnuto. Prebacivanje sa 3 fazne (cca 13kW) na monofaznu (cca 11kW). Pitao sam HEP i odgovor je otprilike ''tu vam je ovih 2-3 obrazca, (svaki od par strana), ispunite i mi šaljemo BESPLATNU PONUDU (vau!! besplatna ponuda!!!), radovi će se napraviti kada vidimo da ste platili''. Kao da pričam sa botom.
Što mene zanima, mene zanima pošto idem na manje kW i 1 fazu, da li je to za mene besplatno? Struja ide preko nekog Iskrinog sata iz 70ih unutar stana, usput ih pitao mogu li mi instalirati ako postoji onak komplet daljinski sat pošto nemam gdje stavt onaj port za očitavanje, i zato da mi ne ulaze u kuću. Dobijem isti odgovor kao gore, samo sa još više obrazaca za ispunti.....jebemti državne firme...ugl koliko sam shvatio, njihov sat ja kupujem. OK, reko pitat ću tu ponudu jer me zanima cijena, da li je simbolična, ili je neka kretenska (očekujem ovo drugo), ali ako mi se ne svidi cijena, ostaje Iskra dok se ne smrvi. A očitavanje će se napraviti onda kad me HEPovci ulove doma. Pretpostavljam da imaju i popodnevnu smjenu.

Apropos 3F u 1F, već sam pričao sa električarem i rekao je da nije problem, po svemu mi se čini da je zapravo puno veći problem obrnuto.
Prvi put čujem da netko traži s konja na magarca,vjetojatno imaš svoje razloge. Viđao sam da ljudi od trofaznog naprave dva monofazna ali da od jednog jačeg napraviš jednog slabijeg,još nisam. Enivej,ako to i napraviš,skida se trofazno brojilo i ide monofazno i za očekivati je da ćeš dobit pametno brojilo s daljinskim očitanjem jer starih indukcijskih brojila je sve manje a i hepovcima je u interesu ugradit daljinca na nedostupna i slabo dostupna mijesta. Instalacija može ostat kakva jeste bez ikakvih modifikacija,samo se tri odvodne faze ubodu u jednu rupu u monofaznom brojilu. Napominjem ,ako si dosad imao neki uređaj koji se vrti (motor) spojen trofazno,više ga kao takvog nećeš moći koristiti (tokarski stroj,trofazni motor hidrofora bla bla). Grijači tipa neka TA peć ili pećnica spojena trofazno će raditi normalno. Ja to sebi ne bi radio.

Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk
smuchac je offline   Reply With Quote