Citiraj:
Autor smuchac
Ne plaća se "spajanje trofazne" to ide u cijenu kupljene snage. Za tri faze najprije moraš dokupit snagu preko 11kW da bi postao trofazan. Uz pretpostavku da ti do brojila i nakon brojila dolazi 4 ili 5 žila, manje više je sve drugo lako. Također,kad se mijenja faznost,potrebna je potvrda instalatera o ispravnosti instalacije a vjerojatno i izjava ispitivača,mislim da ispituju uzemljenje i gromobransku zaštitu,ne uzimaj me za riječ. Jbg,ne može hep pustit 3 različite faze u monofazno izvedenu instalaciju. Zato je potrebno da ovlašteni električar to rasčešlja, pripremi i potvrdi da je to ok za 3x230/400V. Imaš dakle za platit taj kusur od cca 4kW priključne snage po 230€ ili koliko je po kilovatu, dobit ćeš od hepa brojilo koje će vrlo lako bit limitirano u samom brojilu. Ja bih sebi ostavio 7,36kW ili koliko sad imaš i ne bih talasao bezveze ako ne moram.
Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk
|
Mene zanima obrnuto. Prebacivanje sa 3 fazne (cca 13kW) na monofaznu (cca 11kW). Pitao sam HEP i odgovor je otprilike ''tu vam je ovih 2-3 obrazca, (svaki od par strana), ispunite i mi šaljemo BESPLATNU PONUDU (vau!! besplatna ponuda!!!), radovi će se napraviti kada vidimo da ste platili''. Kao da pričam sa botom.
Što mene zanima, mene zanima pošto idem na manje kW i 1 fazu, da li je to za mene besplatno? Struja ide preko nekog Iskrinog sata iz 70ih unutar stana, usput ih pitao mogu li mi instalirati ako postoji onak komplet daljinski sat pošto nemam gdje stavt onaj port za očitavanje, i zato da mi ne ulaze u kuću. Dobijem isti odgovor kao gore, samo sa još više obrazaca za ispunti.....jebemti državne firme...ugl koliko sam shvatio, njihov sat ja kupujem. OK, reko pitat ću tu ponudu jer me zanima cijena, da li je simbolična, ili je neka kretenska (očekujem ovo drugo), ali ako mi se ne svidi cijena, ostaje Iskra dok se ne smrvi. A očitavanje će se napraviti onda kad me HEPovci ulove doma. Pretpostavljam da imaju i popodnevnu smjenu.
Apropos 3F u 1F, već sam pričao sa električarem i rekao je da nije problem, po svemu mi se čini da je zapravo puno veći problem obrnuto.