Citiraj:
Autor Exy
Tebi je ograničenje thunderbolt, iskreno ne vidim 27" OLED monitor koji uz to ima thunderbolt. A ovaj Dell je jedan od rijetkih modela sa više od 60/75 Hz koji to ima, možda i jedini.
|
Malo ću još potražiti po netu, ali možda mi i thunderbolt ne treba. Dell izgleda dobro, uzet ću ga u obzir definitivno. Dodatno moram još malo vidjeti kako stoje OLED monitori i da li to uopće ima smisla uzimati.
Citiraj:
Autor Disco
Što ne može USB C u thunderbolt?
Većina novih monitora ima USB C koji prenosi sliku, a neki daju i više wata pa se može i puniti u isto vrijeme preko monitora.
|
Mislim da je kolega dolje to pojasnio, to trebam istražiti.
Citiraj:
Autor Dottore
Za info.
Da bi htio puniti laptop i koristiti za prikaz, moraš potražiti pod USB-C power delivery. Masa takvih monitora isporučuju 65W , neki na 90W a tek rijetko 100W. Na to moraš obratiti pažnju da laptop funkcionira.
Thunderbolt je nešto drugo. On povezuje na vanjski GPU, tipa dodatna grafička do spojenih monitora. Pa možeš igrati nove naslove.
|
Ovo je zapravo pojašnjenje koje mi je trebalo. Hvala puno!
Možda sam i ja fulao u svom inicijalnom postu.
Monitor bi bio spojen na gaming PC cijelo vrijeme sa DP kabelom.
Po potrebi bi spajao laptop na monitor i koristio monitor za posao, sa USB c kabelom kojeg si spomenuo - USB-c power. Po ovome što si pojasnio, ne treba mi monitor sa thunderbolt priključkom već samo USB C power, jer se želim riješiti dodatnog DP kabela za laptop i punjača za laptop.
Istražim pa javim što sam odlučio.