Citiraj:
Autor domy_os
Kad smo kod struje, također imam zakupljeno 7,36 kW monofaznu. Do brojila imam sve tri faze. Koliko se sad plaća spajanje trofazne, ako je netko recentno prolazio tu proceduru? Zanima me samo administrativno + izlazak HEP-ovca da mi spoji odgovarajuće brojilo.
|
Ne plaća se "spajanje trofazne" to ide u cijenu kupljene snage. Za tri faze najprije moraš dokupit snagu preko 11kW da bi postao trofazan. Uz pretpostavku da ti do brojila i nakon brojila dolazi 4 ili 5 žila, manje više je sve drugo lako. Također,kad se mijenja faznost,potrebna je potvrda instalatera o ispravnosti instalacije a vjerojatno i izjava ispitivača,mislim da ispituju uzemljenje i gromobransku zaštitu,ne uzimaj me za riječ. Jbg,ne može hep pustit 3 različite faze u monofazno izvedenu instalaciju. Zato je potrebno da ovlašteni električar to rasčešlja, pripremi i potvrdi da je to ok za 3x230/400V. Imaš dakle za platit taj kusur od cca 4kW priključne snage po 230€ ili koliko je po kilovatu, dobit ćeš od hepa brojilo koje će vrlo lako bit limitirano u samom brojilu. Ja bih sebi ostavio 7,36kW ili koliko sad imaš i ne bih talasao bezveze ako ne moram.
Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk