Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 03.09.2024., 21:46   #11989
jean luc
Premium
Moj komp

jean luc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor tomek@vz Pregled postova
Ako koristis laptop kao izvor zvuka (prikljucak za sluske) - on je najcesce ne bas nekaj spektakularno. Zato ekipa kupi nekaj da spoji na USB na lapu i najcesce RCA na pojacalo ili kao sto je u mom slucaju bilo - Toslink adapter (10-20 Eura) na Opticki ulaz na pojacalu i mir. Najcesce je najjeftinije rijesenje ako samo zelis dobiti cist zvuk a nemas neku skupu opremu. Danas imas hrpu opcija u vidu Fiio, iFi, S.M.S.L. , Fosi, Topping koji nude i vise "mogucnosti".
Ako pojačalo sa DACom ima USB ulaz, onda je situacija prilično povoljna za spajanje laptopa. Ako nema, odnosno ima samo coax i optički ulaz, onda nekako treba dovest taj signal u pojačalo, a laptopi obično nemaju te izlaze - zapravo, čini mi se da je relativno rijetko naći optiku i na matičnim pločama za konfe, no možda sam u krivu.

Izlaz za slušalice je apsolutno pogrešno rješenje za spajanje na hi-fi, jer se tu radi o analognom signalu ali niske snage, za klasičan linijski RCA ulaz na pojačalo treba ti izlazna snaga komponente od 1,5 - 2 V, kako bi dobio čist zvuk bez distorzije na zvučnike.
jean luc je offline   Reply With Quote