Citiraj:
Autor Botlorn
Osim toga, kratko pitanje - znam za duge rasprave oko (ne)važnosti DACa recimo između laptopa i ampa. Kada gledam današnja pojačala, vidim da se kod mnogih hvale njihovi integrirani DACovi. Ima li uopće smisla pored njih imati i USB dac kao izlaz iz laptopa (recimo, imam neki 10 godina star koji je košta valjda 50 eura, ali čak sam tada i ja čuo razliku od direktnog spajanja 3.5mm - RCA - AMP).
|
Tresla se brda rodio se mis. Prenapuhano iskreno ALI - zavisi sto spajas i koliko ti je audio izlaz iz postojeceg uredaja "cist". Ak su neke kvallitenije slusalice ili druga audio oprema i cujes staticki sum kad nista ne svira i spojis na lap - onda ti se isplati uzet vanjsku zvucnu (dio koje je i DAC) da rascisti izlaz. Uz to malo dobijes na osjetljivosti, detaljima ali tu uzimamo u obzir da si dublje posegnuo u zep za izlazne elemente. Uglavnom - ak spojis na lap sto vec hoces gonit i ak ti zvuci dobro - ne zamaraj se. Ako je tiho ili nije cist zvuk - uzmes nekaj u rangu 50-100 Eura i to je to. Ako imas mogucnost spoji izvor zvuka i AMP digitalnim putem i rijesio si problem najcesce.