Da, ima svakakvih ljudi, ali većina je zapravo poštena i nismo mi svi lopovi kako često na ovim prostorima govorimo o sebi.
Ipak, treba malo opreza. Dosta sam trgovao po njuškalu i većinom dobro procijenim s kim imam posla, ali jedan me nadavno malo zeznuo.
Tražio hladnjak, i nađem Scythe Mugen 5 rev b.
Konkretno, ovaj oglas:
https://www.njuskalo.hr/hladnjaci-ra...oglas-44516748
Kažem mu na poruku da bih uzeo bez cjenkanja, ako su svi dijelovi na broju. Kaže ok i pošalje mi iban. Uplatim mu unaprijed.
Na kraju došao taj hladnjak bez ambalaže, odvijača, dodatnih nosača za fan i fan malo odlomljen na jednom kraju. I bracketi za amd vjerovatno nisu original, nego je nešto po njima bušeno i brušeno. Kad sam ga montirao na AM4, hladnjak uopće dobro ne naliježe na procesor i klima se.
Kontaktiram ga, i kažem da nije to to i da hoću povrat. Bio sam spreman platiti poštarinu ponovo. Odgovori mi bezobrazno da ne krivim njega za svoju nesposobnost i da nađem na youtube kako se montira hladnjak. I još kaže da mi je iskrivljena matična.
Nakon te poruke je odmah blokirao razgovor.
Bio malo ljut. Imam i neku adresu. Ići ćemo možda uskoro prema Rijeci. Mislio sam da ga ja malo posjetim i da ga pitam za ostatak dijelova i kako se to montira hladnjak

Ali neću, prošlo me.
Nije mi jasno da ljudi idu raditi takve stvari zbog 20-30 eura.
Vjerujem da, kako je cijeli svemir u nekoj ravnoteži, tako i to. Već ćemu se to nekako vratiti. Na ovaj ili onaj način.
Preporuka: ne poslovati sa njim.