Pozdrav, imam ponudu za HT-ov office 5G za 30eur/mj i prva 3 mjeseca dzabe, a vidim sad da imaju i gigabox+ tarifu. U stanu u kojem trebam internet nije dostupna optika nijednog operatera (Zagreb-tresnjevka), iako je po njihovom sustavu HT vec prosle godine trebao uvesti optiku u zgradu ali iz nekog razloga nije jos. Koliko sam shvatio za office 5G ide modem s vanjskom antenom i onda pretpostavljam boljim signalom, iako je max brzina ogranicena na 200mbit, dok se sa gigabox+ dobije Xiaomi 5G CPE Pro bez vanjske antene.
Cijene su manje vise iste za obe tarife, a 2TB mjesecno na max brzini bi mi trebalo biti dovoljno.
Koje su prednosti/nedostaci jedne ili druge opcije? Posto sam u stanu u najmu, lako je moguce da cu prijevremeno raskidati ugovor ako se preselim, i/ili mi nece vise trebati usluga pa mi igra ulogu i to di bi platio manje penale (za office 5G su mi rekli da bi platio samo ta prva 3 mjeseca popusta koje sam dobio).
Ako vec imam mobilnu uslugu, nadam se da je router moguce ponijeti sa sobom kada odem na more recimo i koristiti tamo?
Hvala unaprijed na pomoci