Citiraj:
Autor coconut
Ja dionice uopće nisam istraživao - kupio sam one za koje znam da ne mogu propasti tipa Intel, AMD,... Neke su u plusu, neku u minusu, ali kumulativno sam u plusu. BMK. Glavno da se lova vrti i da su prinosi veći nego kod naših banaka ili što država daje na trezorce. S vremena na vrijeme bacim oko na stanje i that's it.
|
Pa ok, ali dugoročno ćeš teško na taj način pobjedit tržište, tj. rijetki su to uspjeli, pa je za pasivnog ulagača nekakav index imho bolji izbor
Citiraj:
Autor 1v@n
Svaki put kad vidim te "tetke" i savjetnike koji se razbacuju znanjem razmislim dvaput i zapitam se...ako to ima u malom prstu, zašto ne šuti i trpa na svoj račun dok ide, nego ovako altruistički prodaje znanje za manje novaca nego što je za to isto vrijeme mogla okrenuti.
|
Ja njen (i bilo koji drugi takav sadržaj) ne vidim kao "financijski savjet" već isključivo kao pogled na nešto nekoga iz struke. I sigurno ću naletjeti na nešto pametno jer uvijek će ljudi koji prate nešto 24/7 biti upućeniji od tebe koji pasivno pratiš te teme dok ti je fokus na drugim temama (od kojih ti živiš). Dakle osim šta će mi neka informacija dobro doći, vjerojatno će mi i otvoriti oči oko neke teme o kojoj uopće nisam razmišljao živeći svoj život, a onda kad mi otvori oči onda ću ja to sam to detaljno istražiti ili platiti nekoga da mi to napravi kvalitetno okoliko je to nešto šta nadilazi moje znanje (fascinira me kako su ljudi spremni uložit i po par tisuća eura u neku dionicu, kripto il fond, a istodobno smatraju da je platit promil tih novaca nekom stručnjaku bacanje para

)
Također naravno da ona (i bilo ko drugi) to ne radi jer je dobra osoba, radi ko neki hobi, al naravno da je povećanjem baze redovinih pratitelja došla do toga da dio tog besplatnog rada naplati kroz podršku/uslugu i sl. A to je opet dodatna razina usluge na koju te nitko ne tjera, onaj besplatni dio u vidu bloga/posta imaš free, ako ti je zanimljiv, ako nije ne moraš ni to gledat, ne vidin razloiga za hejt iskreno
Citiraj:
Autor Exy
A zadnjih 5g povrat na SiP 500 je 85%. Zadnjih 5g povrat na BTC je 46%.
|
BTC je prije 5g, dakle u ljeto 2019. bio na oko 10k, sada je oko 60k.
Neznam koja je matematika složena za 46% iskreno