View Single Post
Staro 01.09.2024., 22:37   #218
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Svaka cast Ferrariu na taktici i Leclercu na maestrlanom cuvanju guma.
Jedino mi cudno kao Sainz nije uspio nista a imao je kolko 5-6 krugova noviej gume od Leclerca ?

Aonako generlano slusam cesto od ovih F1 komentatora (sto onda ocito utjece na gledatelje pa i oni tako misle) kako McLaren treba odrediti No1 vozaca, treba pustiti Landa naprijed itd. itd..

A ja ih jos i vise cjenim sto pustaju vozace da se trkaju, bitno da se ne sudaraju medjusobno ali dozovljeno im je utrkivanje. Njaoblja sezona im je bila kad su imali Senu i Prosta koji su se isto tako utrkivali pa cak i sudarali .

Pa sto da ne i sad. Kostat ce ih nesto bodov ali bar se drze svog "zakona" i ne tjeraju nekog vozaca da pusta konstantno naprijed i radi za drugoga)...

Plus nitko od nas nezna kakav Piastri ima ugovor (Njemu je Weber manager koji zna kako je to biti "druga violina" pa vjerujem da s epostarao da to ne bude slucaj sa Piastriem kad g aje "preoteo" od Alpinea).
Mozda ima isti neku klauzulu oko bodova kao sto navodno Perez ima da ako zaostaje vise od 100 bodova za Maxom moze dobit pedalu...

Znaci nije iskljuceno da recimo Piastri moze da se trka (ZAK je opet ponovio da nemaju vozaca br. 1 i 2 tj. da imaju dva vozaca broj 1 ) sa Landm dokle god ne zaostaje vise od XY bodova...

Isto tako se sralo po Landovom startu u Nizozemskoj a niko nije malo bolje pogledoa podatke za prvi krug da su bolidi koji su startali na neparnim mjestima (1,3,5,7,11,13,15,17) izgubili 1 ili 2 mjest nakon starta. Znaci skoro svi neparni osim broja 9 i 19)
Znaci da staza ocito nije bila tako dobra sa gripom na toj neparnoj strani li je u biti pole position na "krivoj" strnai staze .
Ali ne, lakse je srati kao Ladno i Oscar neznaju startati a da su samo malo bolje pogledali vidli bi da je i Perez izgubio poziciju na startu i hrpa njih sa te neparne strane...

Sve u svemu zakuhava se i kontruktski dio, nije ni Ferrari sad daleko od Red Bulala, a McLaren smanjio razliku na samo 8 bodova...

RedBull ce morat da se trgne naredni dio sezone ili ode konstruktorski naslov Ferrariu ili McLarenu. Vozacki mislim da Max nemoze prosuti 78 bodova u 10 utrka (prije Nizozemske) jer toliku bodovnu razliku niko nikad nije okrenuo. Naranvo treba vjerovati i nadati se ali nije Red Bull bas tolko los da ce stlano zavrsavati 5-6 a kao sto vidimo nemoze ni Lando pobjedit 10 trka u nizu, nemoze ni dvije u nizu za sad