Citiraj:
Autor spawn
Original samsung 5A kabel se daje uz 45w punjač za npr S24 ultra i radi kako je deklariran a tanak je. Testirano s testerom. 9V 5A. (20V - 2.25A kad puni ultra brzo ali je 2.25A pa to moze svaki kabel) Sa nekim mobitelima koji dolaze sa USB-A punjacima i pune se brzo kao sto je npr Xiaomi 66w (11v-6A) dolaze malo deblji kablovi. Probao sam i jedan Vention tanki omotani kabel deklariran na 100w (20v 5A) i radi tocno po specsima jer sam s njime punio macbook koji u originalu trazi 96w (20.5v - 4.7A), također išlo preko malog usb-c testera. Mislim da je jako bitno kako je kabel napravljen i materijali koji su koristeni za izradu.
|
Tanki kabel će imati veći pad napona i trošiti dio wataže na grijanje kabela umjesto na punjenje uređaja. Ne može se fiziku prevariti. Zato su kabeli sa debljim vodičima poželjniji, iako će onaj sa tankim možda raditi. Za test bi trebalo staviti mjerač na kraj kabela odmah prije uređaja i vidjeti koliki je napon i struja. Ako USB-PD ispregovara 20V 5A i onda na kraju kabela imaš i dalje 20V 5A to je onda dobar kabel. Neki testeri imaju i opciju da se napravi loop od kabela, pa odmah daju koliki je interni otpor.