29.08.2024., 18:55
|
|
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Autor Roberto
Uopće ne, malo pogledaj info prije nego pišeš. Ja nisam kriptu ni primirisao do 2018., kupovao u vrijeme najvećeg pada tada nakon topa, pa opet sma već dvije godine kasnije isplivao u odličan plus.
Ali ne trebaš niti toliko unatrag ići. Veći dio 2022. mogao si kupiti BTC ispod 20k, nekih dva mjeseca čini mi se se vukao oko 16-18k, i od tad je naraso više od 400%. Kolik oima ulaganja koja su u tako kratkom vremenu zadnjih godina imala takav rast?
I to uopće ne govorim o nekim sumnjivim high risk high reward coinima, već o BTC koji se također može kupiti preko ETF-a, ima sad već solidan institucionalni legitimitet, po svemu sudeći tu je da ostane.
Da, ide gore i dole, no sva tržišta idu, ništa to nije čudno, sva finacijska tržišta imaju svoje up and down cikluse. Jedina razilka s kriptom je ta što je još mlad pa ima veću volatilnost, ali i to se s godinama smanjuje i "približava" tržištu dionica.
Well... Nitko od nas ovdje nije od pamtivijeka niti će biti tu do idućeg pamtivijek. Ja gledam što i kako mogu zaraditi u idućih desteak godina ulaganjima, a ne u idućih 100, i što mi je najbolja opcija za to.
|
Gledam ja info cijelo vrijeme  . Sve je u točki koju (arbitrarno) biraš. Koja ulaganja vraćaju više? Pa, bezbroj ulaganja vraća više, opet ovisno o tome koju točku u vremenu odaberemo. Za primjer (koji opet ne dokazuje ništa), nema više normi friendly ulaganja od onog u S&P 500. A zadnjih 5g povrat na SiP 500 je 85%. Zadnjih 5g povrat na BTC je 46%.
No ja uopće nisam neki anti crypto tip nego sam samo rekao da jednostavno nemaš dovoljno podataka (vremena) da bi davao tako čvrste izjave o tome što je dugoročno bolje. Ono što je istina je da nažalost živimo u vremenu u kojem elite provode izuzetno inflatorne monetarne politike tako da vrijednost novca rapidno pada, jasno je da onda ljudi koji su uspjeli nešto sitno uštedjeti traže alternative. E sad u što je najbolje uložiti, tu ne bih davao savjete.
|
|
|