Citiraj:
Autor prileee
Pretpostavljam da te ne zanima tema pretjerano, pa mislis da je ovo sta ti je copilot napisao ista vrijedno. Blogovi gore spomenutih nude more vise informacija, opisa razlicitih opcija, od ulaganja, opcenito basic financijske pismenosti do odabira brokera, i sta je najvaznije, osobnih iskustava osoba slicnih meni (ili nama). Sa idejama opet slicnim meni (ili nama): dugorocnog ulaganja, cuvanja vrijednosti novca, kupnje nekretnine itd. To mi ne moze nikakav Ai dati.
No svakom svoje. Okrenimo temu na mozda neku tvoju nisu, ja bi radije proucio review, blog, forum itd. za kupnju fotoaparata nego pitao glupi AI, iako ce mi on svakako izbaciti prijedloge. No nismo svi isti, svak ima nekakve preference.
|
Nije poanta u tome. Želim reći da svatko može dijeliti savjete na temelju toga što će pročitati na internetu ili dobiti od ovakvog AI kakav god da je umjesto da potroši malo vremena i sam dođe do informacija i vlastitog zaključka.
Kako ćeš znati da ti je taj fizički savjetnik osoba koja ima konkretan background u financijama, a ne samo netko tko se dovoljno dugo dopisivao s chatGPT?
Kažem, osobno sam nepovjerljiv prema blogovima gdje Pero Perić dijeli savjete o tome kako brzo i jednostavno uvećati investiciju, zato možda ne shvaćam kako ljudi jednostavno odluče drugima dati svoju ušteđevinu na raspolaganje.
Kad si već na nešto meni bliže prebacio lopticu, radije bih danas pitao AI jer ću dobiti nekakav objektivan odgovor nego review/blog/forum koji su puni plaćenih članaka i autora koje brandovi podmazuju.