View Single Post
Staro 29.08.2024., 09:47   #272
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor Exy Pregled postova
Ne zanimaju njih pare koje odlaze sa računa obrta, nego pare koje dolaze na račun obrta. A i obrt je sasvim drukčija stvar od tvrtke.
Znam dvije osobe koje su dobile upit da obrazloze "prihode vece od prijavljenih" a doslovno su sa poslovnog racuna prebacivali na privatni tekuci kako bi trosili. I onda porezna napise da je prijavljeno X a ukupno je 2X pa da se objasni razlika.

U obrazlozenju zasto to traze je bilo nesto tipa "otkako je omoguceno obrtnicima primanje uplata na privatan racun, sav promet po svim racunima (poslovni, privatni) se gleda ukoliko je pausalni obrt primarno zaposlenje".

Poslali su ispis transakcija sa poslovnog/privatnog, napisali da si prebacuju na privatni racun novac kako bi trosili i to je to.

Ja sam full time zaposlen + pausalni, radim istu stvar, nitko me nista nije pitao. U prijevodu, ako ti je pauslani obrt primarno zaposlenje, u losijem si polozaju nego da ti je side hustle to gazenje po najmanjima mi stvarno nije jasno, oni ko da zele da se nitko ne bavi nicime.
GoGzS je offline   Reply With Quote