View Single Post
Staro 28.08.2024., 21:33   #582
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
@tizhu Hvala, sada sam tek siguran da ne znam nista.
Mislim da cu i ja morati platiti savjetnika ako odlucim krenuti u to. Procitao sam negdje da ima neka "Tetka" koja dobro barata sa tim i daje "instrukcije". Cini mi se oko 300€ kosta taj neki pocetnicki tutorial kod nje.
Za 3-4 godine cu i ja vjerojatno nekih 100-150k€ uloziti u nekretninu, ali za sada bih se malo igrao sa necim drugim.

Ta tetka mi je iskakala na Linkedinu, sjećom se da je jednom komentirala nešto na temu prava, i to toliko glupo je bilo da sam stavio block all status updates from tetka

Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
100-150k u nekretninama je nista. Ako kupujes prodajes moras neko vrijeme biti u leru da ne bi platio porez na zaradu. Kupnja i prodaja nektretnina je takva da trebas uvijek jedno oko imati otvoreno, cak dok spavas da ubodes priliku i naravno biti “u điru”. Ako ćeš graditi, tu je priča drukčija, puno se više isplati, ima vise rada ali i na kraju prihod je bolji. Ali moras imati jako jako kvalitetnu ekipu s kojima ćes surađivati.
Ali tu smo već offtopic

Dvije godine moraš držati nekretninu da te ne bi kačila porezna na razliku između kupljene i prodane cijene.
Ali i to se lako riješi, na ugovor o kupoprodaji napišeš cijenu za koju si kupio, a razliku do stvarne cijene ti kupac isplati u cashu.
Što se tiče gradnje, kupi zemljište, ishodi građevinsku, kreni graditi, računajte da za zgradu bez lifta srednje klase sa nekih 8 stanova treba za izgraditi i opremiti cca 800.000,00 eura na više.
pokvareni građevinari, rast cijena materijala, prirodne nepogode, svaka čast ljudima koji investiraju u nekretnine na taj način, moraš imati ili jako puno para, ili čelična muda

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Kakva je procedura ako se zeli unovciti takvo zlato, opcenito pitam, nevezano nuzno za ovu trgovinu? Odem od shopa do shopa i gledam tko nudi najvise? Moze li se bolje proci kad se salje postom nekim vecim igracima?

Nisam prodavao, ali prodavali su poznanici. Najaviš se da dolaziš, oni spreme pare i to je to. SVi ti gledaju cijenu zlata na svjetskom tržištu, i čisto sumnjam da će ti netko dati ekstra bolju ponudu.

In other news, uvodimo porez na nekretnine
Colop je offline   Reply With Quote