View Single Post
Staro 28.08.2024., 21:29   #581
tizhu
Premium

Datum registracije: Sep 2014
Citiraj:
Autor WraGG Pregled postova
@tizhu Hvala, sada sam tek siguran da ne znam nista.
Mislim da cu i ja morati platiti savjetnika ako odlucim krenuti u to. Procitao sam negdje da ima neka "Tetka" koja dobro barata sa tim i daje "instrukcije". Cini mi se oko 300€ kosta taj neki pocetnicki tutorial kod nje.
Za 3-4 godine cu i ja vjerojatno nekih 100-150k€ uloziti u nekretninu, ali za sada bih se malo igrao sa necim drugim.
pa ja i mislim tetku upogonit hehe
vać sam se pretplatio na mejlove i dopisivao u dva navrata. maltene smo sve dogovorili osim što se dvoumim između tih sat vremena i tri sata, ali to je manji problem.

Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Kakva je procedura ako se zeli unovciti takvo zlato, opcenito pitam, nevezano nuzno za ovu trgovinu? Odem od shopa do shopa i gledam tko nudi najvise? Moze li se bolje proci kad se salje postom nekim vecim igracima?
imaš centar zlata i možda još dva igrača u hr.
ima moro - mislim da su slovenci i imaš u austriji bar tri dobre trgovine plemenitim metalima. vjerojatno puno više ih ima.
ništa ne prijavljuješ na granici ispod neke svote - mislim da je 10 ili 20 hiljada eura - uglavnom kao i da nosiš gotovinu u istom iznosu.
što imaš više mase to ti je bolje raspitati se tko nudi bolju cijenu za otkup. u malim količinama odeš do najbližeg ili što ti je najjednostavnije. razlike u spreadu znaju biti i po 3,4,5 posto od trgovine do trgovine. nije loše malo vremena potrošiti u istrživanju.

Zadnje izmijenjeno od: tizhu. 28.08.2024. u 21:37.
tizhu je offline   Reply With Quote