Citiraj:
Autor xlr
A bi li radio live edit excelica da ide slagati NAS rjesenje?
|
Pa kažem, tako je radilo jer je do sad bio posloženo kroz NAS (ali izgleda da će uskoro prestati raditi jer se sve češće dešava 'bad disk').
Citiraj:
Autor Lewis
Koji je to router (sigurno nije od ISPa jer nijedan kolko se sjecam nema 10+ LAN portova) ?
BTW ocito je da ti to zelis preko Gdrivea bez obzira koliko te mi nagovarali da je lokalno na NASu bolje/sigurnije/brze za pristup tako da nema tu puno mudrosti/dileme, ako tebi to radi kako spada za to sto trebas onda "go for it". Bitno je da si ti i ekipa koja radi na tome zadovoljna tim systemom/setupom..
|
Ma krivo sam rekao, svi su bežićno spojeno i za sad je to 5 ljudi (a moguće da će kroz dogledno vrijeme biti i 10, ali to je daleko).
Citiraj:
Autor xlr
A cekaj cekaj, nemoj tako misliti. Fajlovi su ti na kompu, imas Drive app koji synca sve. Ako obrises sve preko weba na cloudu (simulacija katastrofe), sto se dogodi s fajlovima na kompu - ostaju li ili se synca status sa clouda?
|
E sad nisam siguran kaj se u toj varijanti dešava
Citiraj:
Autor tomek@vz
@k1ter > konstrukt ti je ok i mozes tako ostaviti ali je sejedno cudno zasto ne vidite kad netko vec ima otvoren fajl ili da bar na drugom kompu otvori u read-only modusu.
|
Možda jer nisu vezani kablom?

Ne znam.
Citiraj:
Autor medo
Doma možda. U firmi nikako.
Firma od 600-tinjak ljudi je imala 22TB podataka koje veći dio nije smjela po zakonu izgubiti. Najmanje bitan marketing je imao 2TB.
Zar bi ljudi te terabajte trebali imati lokalno na laptopima da bi se to moglo backupirati? Pored clouda?
IMHO Gdrive se više ponaša kao backup nego kao “drive”
|
Ali ovdje se radi o količini do 100gb podataka, to se začas kopira... Lokalno su fajlovi mirrorani s cloudom, da.
Možda da probamo dogovoriti da se koriste Google dokumenti (ne Office), to bi onda kroz Drive trebalo biti 'usklađeno'. Ali pitanje je što s postojećima, ako ih 'prebacimo' u Google, kakva će biti kompatibilnost i to...