View Single Post
Staro 28.08.2024., 14:32   #13
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Ne zaboravljam ali ako nemaju hardware sad za cijenu pretplate od 3 godine ga mogu kupiti i imati vise prostora te im isto tako slozis NAS kao sto si slozio online setup (neko im pokaze gdje se snimaju fielovi, gdje se sharaju)...
I sve radi isto (i brze) samo lokalno u mrezi plus snapshooti/sigurnost i backup po potrebi...

Valjda imaju neki switch, kako je povezano 10 kompjutera? nisu sigurno nakaacei na router ?

Kakav admin treba za NAS ?

Ja sam u bivosj firmi slozio NAS za 12 kompova+skener (trebalo mi 2 godine da nagovrim shefa da kupi) i 10 godina su oni radili na tome bez beda /ja kad sam otiso iz firme jos 4-5 godina iz amene je radio besprijekorno kolko znam a neznaju se oni ni ulogirat u NAS a kamoli nesot podesavat .

Nebi vjerovao sa kakvima ponekad imam posla. Uglavnom da ne spamamo - u mom slucaju je liku bilo isplativo posto je trebala i licenca za office i opet je ispalo jeftinije nego sto je prije za dediciran server placao i administraciju. Plus radi se o racunalima na 6 lokacija tak da bi nas morao biti dostupan izvana a to u njohovom slucaju je veliki no-no. A NAS - pred 2 tjedna ima poplavu u glavnom uredu - krepala 2 kompa naravno. Da je NAS bio tamo ko bi opet sve to iz backupa cupao i ponovo postavljao (ja naravno ne jer nemam vremena)?

@k1ter > konstrukt ti je ok i mozes tako ostaviti ali je sejedno cudno zasto ne vidite kad netko vec ima otvoren fajl ili da bar na drugom kompu otvori u read-only modusu.