View Single Post
Staro 28.08.2024., 13:10   #6
tomek@vz
Premium

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
I koliko to M$ veselje kosta na kraju za 7 djelatnika/10 kompova?
Po njihovom WEBu ispadne 6$/po korisniku mjesecno ta 1TB prostora po korisniku.

Znaci 7*6=42$/mjesec *12 = 504$/godina?

Ako je tako (ili ima neki dobar popust) ali za 2-3 godine te pretplate moze imati odlican NAS sa puo vise prostora i svom tom sinkronizacijom bez problema plus druge blagodati NASa u uredu.

Nekako mi se cini da OP cilja na free/jeftinu soluciji i od tuda ideja Google drive (15GB/user je jos uvijek free opcija ??)

Zaboravljas jedan vrlo kljucan faktor. Nemas svoj hardware, imas na drugoj strani kak spada servere (imas redudanciju i sigurnost ak diskovlje krepa, ne brines o tome) koji se administriraju od profesionalnog IT admina i netko drzi to na oku. U tim malim firmama to nije slucaj sa lokalnim NAS rijesenjima. Pogotovo ne ako nitko od njih nema pojma o IT-u osim osnova koristenja Worda, Excella i zna da se stvari spremaju u Onedrive. Slozio sam im lokalni backup jos na vanjski disk i za tak nekaj dusu dalo. U mom slucaju se isto tak nist ne kuze ali dovoljno da sam im nekaj malo pokazal i stvari vec 2 godine sljakaju bez beda. Nikakav admin im ne treba, mene je mozda 2 puta kontaktirao nakon sto je sve radilo to je to.

P.S.- imaju lokane kopije tak da ovo sa "nema intetrneta" nije bitno (+ backup net prek simice)

@k1ter > svatko se prijavljuje sa zasebnom google racunom i editira dokumente ili?
tomek@vz je offline   Reply With Quote