PETG vs PLA?
Ste imali kakvih printeva da vam je isključivo PLA trebao i da PETG nije bio dobar u tom slučaju?
Meni kao hobistu i novom u 3D printanju, sve mi se više sviđa PETG.
Baš čitam na redditu i po forumima i educiram se o svojstvima jednog i drugog i sve mi se više nekako sviđa PETG. Ne printam neke super zahtjevne funkcionalne dijelove, ali npr. napravio sam za auto kopču koja na staklu stražnjih vrata drži rolo sjenilo koja se izvuče iz vrata. Original je pukao, novi košta 15€ na ebayu, u ovlaštenome bolje ne pitati

Našao model, isprintao iz PETG, drži bez problema na ovim vrućinama, mjerio temp, od 60-65 °C je sada. Nije niti mrdnula plastika, nije se rastegla niti ništa, a stvar je stalno nategnuta na oprugu.
Malo su mi se smanjile početne zalihe filamenta pa si ozbiljno razmišljam da uzmeme odjednom par kg, ali petg ovaj put.
Dosad sam imao samo jedan PETG i to onaj bijeli Azure za koji je netko tu u temi napisao da nije baš nešto, kad sam ga dobro osušio i malo namjestio parametre printa se puno bolje, ne stringa toliko i nekako se "razlijeva" pa se niti slojevi ne vide kao kod PLA. Printa se dosta brzo, 200+ mm3/s ide bez problema, a i volumetric speed koji Bambu stavlja po defaultu na 8-9 može se rastegnuti na 15-20 bez nekih problema.
Mali mi je uzorak od samo jednog takvog filamenta, pretpostavljam da su i ovi drugi tu negdje po kvaliteti ili bolji. Na putu mi je s amazona jedna rola eSun PETG pa ću vidjeti kako se to ponaša, ali dugoročno bi sigurno povukao od kineza neku zalihu jedno 5-10kg u raznim bojama pa neka stoji. Dilema je jedino da li PLA ili PETG.
Na kraju mi se čini da bude to ko s pokemonima: "Gotta Catch 'em All"