View Single Post
Staro 28.08.2024., 09:44   #1
k1ter
Registered User

Datum registracije: Jan 2009
Google Drive kao server

Dosad smo imali NAS uređaj kao server (WD My Cloud EX2 Ultra) i odlučili smo sve prebaciti u Google Drive kako bismo to također koristili kao server (na WD-u se čini da diskovi otkazuju poslušnost, tj. izgleda da idu kraju).

Je li Google Drive dovoljno dobar izbor da bude kao NAS? Nešto sam testirao i paralelno uređivanje datoteka ne funkcionira baš kako treba ili sam ja krivo testirao (dakle, kad su dvije osobe unutar iste Excel datoteke i slične situacije).

Imate li kakav prijedlog kako sve to postaviti da radi kako treba? Za sada to koristi 5 osoba, a možda će u dogledno vrijeme trebati i 10, sumnjam da će biti potrebe za više.

UPDATE: Primjer koji sam imao - npr. OSOBA1 otvori neki Excel i radi na njemu, paralelno otvori OSOBA2 taj isti Excel (dakle, sve na Google Driveu) i toj OSOBI2 ne piše da OSOBA1 već uređuje taj Excel, nego može i ona uređivati i onda se od OSOBE1 ili OSOBE2 izgubi dio koji je ona uređivala nakon spremanja. OSOBI2 bi u tom trenutku otvaranja Excela trebalo pisati da OSOBA1 već uređuje Excel i možda da je samo 'read-only' mod.

Zadnje izmijenjeno od: k1ter. 28.08.2024. u 10:05.
k1ter je offline   Reply With Quote