Citiraj:
Autor SaleFFS
Svake godine kad predajem posd obrazac već šablonski šaljem dopis gdje mi je privatni tekući i privatni žiro isključivo za privatne potrebe i nemaju nikakve veze sa obrtom i navedem koji mi je žiro račun isključivo za obrt i ne diraju me godinama. To sam počeo raditi kad sam otvorio obrt i dobio dopis da sam potencijalno ušao u sustav pdva gdje su oni samo na svoju ruku uračunali privatni tekući i poslovni žiro i kao bilo je preko tadašnjih 300 000 kn a u biti zbrojili su mi sve uplate sa poslovnog na privatni za privatnu potrošnju. Od tada bubnem dopis i nikad više ništa nisu pitali. Uglavnom kad prebacujem lovu sa posl na privatni napišem "Prijenos sredstava na privatni račun".
|
Ja od 2019. prebacujem uz napomenu "Uplata vlasniku" i nikad me nisu ništa pitali. Ove godine sam svejedno morao pravdati uplate na privatnom računu. Poslao sve izvode i rekli da je ok. Pitao sam za iduću godinu, rekli su mi da će biti ista procedura.
Usput zanima me koristi li netko DNT Erste banke? Imao sam jučer ujutro prvu uplatu, ali još nije ništa vidljivo na računu. U banci mi je rečeno da bi do kraja dana (jučer) trebalo biti vidljivo na računu. Jesam li nešto zeznuo ili je to standardna procedura?