Citiraj:
Autor sinisa1989
Sumnjam da ne kontrolira. Prije mjesec danas su me zvali s porezne da pravdam uplate na privatnom tekućem računu jer sam prebacivao sredstva s računa obrta. Računi unutar iste banke. Poslao sam izvode oba računa i sve je bilo ok jer je sve transparentno. Ali njima je red flag jer se vodi kao vanjski promet. Nitko mi nije dao konkretnu info, ni Porezna, ni banka, ni računovodstvo na koji način da prebacim sredstva, a da se ne vidi kao vanjski promet.
|
Svake godine kad predajem posd obrazac već šablonski šaljem dopis gdje mi je privatni tekući i privatni žiro isključivo za privatne potrebe i nemaju nikakve veze sa obrtom i navedem koji mi je žiro račun isključivo za obrt i ne diraju me godinama. To sam počeo raditi kad sam otvorio obrt i dobio dopis da sam potencijalno ušao u sustav pdva gdje su oni samo na svoju ruku uračunali privatni tekući i poslovni žiro i kao bilo je preko tadašnjih 300 000 kn a u biti zbrojili su mi sve uplate sa poslovnog na privatni za privatnu potrošnju. Od tada bubnem dopis i nikad više ništa nisu pitali. Uglavnom kad prebacujem lovu sa posl na privatni napišem "Prijenos sredstava na privatni račun".