Citiraj:
Autor murina
Imam paušalni obrt i zaposlio bih nezaposlenog čovjeka koji nije na birou. Zna li netko kako je to najlakše za odraditi?
Ja sam zaposlen u drugoj firmi, a on se vratio iz Italije (nije iz komune  ) prije x godina i nije se nikad nigdje prijavio. U vrijeme pandemije mu je i osobna istekla, tek nedavno je napravio novu
|
Moj savjet je da odeš do porezne i lokalne ispostave HZZO/HZMO-a. Tamo ćeš dobiti najtočnije informacije.
EDIT:
Možda bi bilo dobro da je na birou radi eventualnih poticaja i sl.
Citiraj:
Autor sinisa1989
Sumnjam da ne kontrolira. Prije mjesec danas su me zvali s porezne da pravdam uplate na privatnom tekućem računu jer sam prebacivao sredstva s računa obrta. Računi unutar iste banke. Poslao sam izvode oba računa i sve je bilo ok jer je sve transparentno. Ali njima je red flag jer se vodi kao vanjski promet. Nitko mi nije dao konkretnu info, ni Porezna, ni banka, ni računovodstvo na koji način da prebacim sredstva, a da se ne vidi kao vanjski promet.
|
Čudno, ali ništa ne čudi. Ja sam od Zabe dobio neku random reviziju da im pošaljem hrpu stvari. I to već kad je obrt bio zatvoren. Sav promet je bio isključivo preko računa. Nisam bio prešao ni onaj drugi prag za paušalce. Ne znam jel na isti način kontroliraju i firme HDZ rodijaka koji okreću milijune s firmom od 2 čovjeka.