View Single Post
Staro 26.08.2024., 13:35   #553
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
@colop
Da te malo ispravim. Ovo što govoriš za iznajmljivanje je dio novog Zakona o upravljanju. On je bio na javnoj raspravi još u 04/24 i na njega je došlo 980+ primjedbi. Činjenica je da ovaj dio o iznajmljivanju NIJE bio u tom prijedlogu.

O tome ti i pričam, taj članak je ubačen između javnog savjetovanja i slanja u sabor.

Stanovi za kratkoročni najam i najam za radnike
Članak 31.

Vlasniku stana koji namjerava koristiti stan za kratkoročni najam i/ili najam za radnike potrebna je prethodna pisana suglasnost kvalificirane većine suvlasnika uz dodatan uvjet da suglasnost obvezno moraju dati i vlasnici stanova čiji zidovi, podovi ili stropovi graniče s njegovim stanom.

A pazi sada veselja sa ovim dijelom "dodatan uvjet da suglasnost obvezno moraju dati i vlasnici stanova čiji zidovi, podovi ili stropovi graniče s njegovim stanom".

Tko određuje koji stan graniči sa drugim stanom? Što ako se radi o dvojnim zgradama, ili nedaj bože trojnim?

Citiraj:
Kao netko tko je u toj branši, mogu reći da sam ugodno iznenađen tim Prijedlogom Zakona. Ima nebuloza, ali u osnovi je vrlo ok.
Mah, neka samo više propišu za koje radove treba koliki postotak sustanara, i ja zadovoljan.

Citiraj:
Što se tiče investiranja, uložio sam neke pare prije 6 mjeseci preko Revoluta u tehnološke dionice, plemenite metale i njihov Smioni fond. Za sada me dobro ide. Ukupno sam na dobitku nekih 25% u odnosu na uloženo - doinice 20%, fond 5%, plemeniti metali 20%.

Problem sa dionicama mi je što nemam vremena za to pratiti i istraživati.

Tako da bi išao na fond + plemeniti metali + možda jedna nekretnina negdje izvan RH
Colop je offline   Reply With Quote